Συμπλοκές και χημικά στην πορεία του ΠΑΜΕ

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στη Βασ. Σοφίας, όπου άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος των Λουλουδάδικων, προκειμένου να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η αστυνομία είχε παρατάξει κλούβες κατά μήκος του δρόμου, με στόχο να ανακόψει την πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν τον δρόμο, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Τελικά, τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν ορμητικά προς τον αστυνομικό κλοιό, τον έσπασαν, ωστόσο δεν έλειψαν οι συμπλοκές και η χρήση χημικών.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 8 το πρωί έξω από το Μαξίμου βρίσκονται συγκεντρωμένα άλλα περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία έφθασαν αιφνιδιαστικά στο σημείο με τρία τουριστικά λεωφορεία, τα οποία κινήθηκαν ελεύθερα στην Ηρόδου Αττικού και έκαναν στάση στο σημείο.

Διαμαρτυρία στα Χανιά
Παράσταση διαμαρτυρίας κατά των επιχειρούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό πραγματοποίησαν έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΙΚΑ μέλη του ΠΑΜΕ και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ στα Χανιά.
Με ένα πανό στο οποίο ανέγραφαν «κάτω τα χέρια από τις συντάξεις-ασφαλιστικό» και την προτροπή «μπορούμε να τους σταματήσουμε», οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν εργαζόμενους και συνταξιούχους να είναι σε επαγρύπνηση και να κινητοποιηθούν ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Χανίων, Φώτης Ριγανάκος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που προωθείται «οδοστρωτήρα» για τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη, υποστηρίζοντας ότι «πλήττει το σύνολο της κοινωνίας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, Δημήτρης Βολανάκης, τόνισε ότι «οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις τους, οι οποίες θα προστεθούν σε προηγούμενες μειώσεις που έχουν υποστεί», καλώντας τους να αντιδράσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.