Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Παρασκευή για την εμπλοκή με την τρόικα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο προσκήνιο έρχεται το σενάριο εμπλοκής με την τρόικα, καθώς μετά την αναφορά του αντιπροέδρου Ευ.Βενιζέλου ότι «οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού», το email του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα δεν θα περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.

Την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλο.

Στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων, το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες όπου παρίσταται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τη Δευτέρα την παράταση του ελληνικού προγράμματος για έξι μήνες με στόχο την κάλυψη πιθανών καθυστερήσεων εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κάτι που επιβεβαιώνει την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Στόχος της παράτασης είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των υπολειπόμενων δόσεων.

Η επέκταση του μνημονίου είναι απαραίτητη, διότι συνεχίζονται ακόμη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα ώστε να καταβληθεί η δόση των 1,8 δις ευρώ και να εξασφαλιστεί η προληπτική γραμμή στήριξης για μετά το μνημόνιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.