Τρ. Αλεξιάδης: 23 εκατ. οι οφειλές των πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών σε φόρους και πρόστιμα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια οφείλουν τους περισσότερους φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων και πρόστιμα του ΕΣΡ, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Αλεξιάδης διέψευσε τους ισχυρισμού της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιοκτητών ιδιωτικών τηλεοράσεων πανελλαδικής εμβέλειας) ότι οι οφειλές προέρχονται από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τόνισε ότι σήμερα «υπάρχει μία σημαντική πολιτική σύγκρουση και η κυβέρνηση θα την βγάλει πέρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών:

τα πανελλαδικά κανάλια οφείλουν 18.086.000 ευρώ για φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, ενώ όλα τα περιφερειακά οφείλουν 181.000 ευρώ
τα πανελλαδικά κανάλια οφείλουν 4.800.000 ευρώ από πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ όταν το συνολικό ποσό από πρόστιμα είναι 7 εκατ.

«Να σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να κρυφτούν αν κάποιους δεν τους βολεύουν τα νούμερα η λύση δεν είναι να τα αλλάξουμε», σχολίασε ο κ. Αλεξιάδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.