Υπόθεση Τ.Τ.: Ελεύθεροι με όρους Γριβέας – Βάτσικα

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που κατηγορούνται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Στον κ. Γριβέα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ.
Η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.
Οι δύο κατηγορούμενοι, που καταζητούνταν επί εννέα μήνες για επισφαλή δάνεια του Τ.Τ. που φέρονται να ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια ευρώ, αρνούνται τις κατηγορίες για άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σε απολογητικά υπομνήματα που παρέδωσαν στον ανακριτή, φέρονται να αιτιολογούν τη διάθεση των επίμαχων χρηματικών ποσών.

Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2009 πήραν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δάνειο 17 εκατ. ευρώ για την εταιρεία τους C&C που ασχολείτο με συνέδρια ιατρικού περιεχομένου, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από αυτά περίπου 15 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.
Από την εισαγγελική έρευνα φέρεται να προκύπτει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το Τ.Τ. ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.
Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, τα χρήματα του δανείου μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α. φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.