Υπ. Παιδείας: Θα δούμε τα τεχνικά ζητήματα από το πάγωμα των μετεγγραφών σε δύο σχολές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που σχετίζονται με τις μετεγγραφές φοιτητών, αναμένει το υπουργείο Παιδείας, μετά την προσωρινή διαταγή, που παγώνει τις μετεγγραφές σε αυτές τις Σχολές.
Η συζήτηση στο ΣτΕ θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου, όμως μέχρι τότε ανακύπτουν πρακτικά ζητήματα σχετικά με τις μετεγγραφές, τα οποία το υπουργείο προτίθεται να εξετάσει προς αναζήτηση λύσεων.
«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αναμένουμε την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» είπε στο ΑΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς.
Πρόσθεσε πως «ό,τι πρακτικό ζήτημα ανακύπτει το υπουργείο θα το δει προσεκτικά, θα εξετάσει τα τεχνικά ζητήματα, που δημιουργούνται από τις δικαστικές αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.