Υπ. Παιδείας: Προγράμματα σπουδών για ξενόγλωσσους φοιτητές έναντι διδάκτρων

Την υιοθέτηση δράσεων όπως τα καλοκαιρινά προγράμματα (summer school) και τα προγράμματα σπουδών για ξενόγλωσσους φοιτητές με την καταβολή διδάκτρων εξέτεσαν σε συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο Κοσμήτορες και Πρόεδροι έξι Φιλοσοφικών Σχολών.
Οι αλλοδαποί φοιτητές θα σπουδάζουν στην ορισθείσα, ξένη γλώσσα διδασκαλίας καταβάλλοντας σχετικά δίδακτρα, ενώ ειδικότερα για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα αναφέρθηκε ρητά η δυνατότητα συμμετοχής και Ελλήνων φοιτητών.
Στόχος των προγραμματών σπουδών για ξενόγλωσσους μαθητές είναι η αύξηση της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων και η προσέλκυση στη χώρα μας ανθρώπων με ενδιαφέρον σε Φιλολογικούς, Γλωσσολογικούς, Πολιτιστικούς και άλλους παρεμφερείς τομείς.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκαν οι παράμετροι του ζητήματος και διερευνήθηκαν χρονοδιαγράμματα για τις επόμενες δράσεις ενώ ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ευχέρεια και πολιτική διάθεση ακόμη και για νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να εγκριθούν άμεσα Μεταπτυχιακά ή Καλοκαιρινά προγράμματα (Summer School) και αργότερα Προπτυχιακά, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των Σχολών.
Ανάμεσα στις προτάσεις που συζητήθηκαν και οι εκπρόσωποι των Σχολών αναμένεται να θέσουν ολοκληρωμένα είναι η δυνατότητα σχεδιασμού προγραμμάτων που θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα τοπικά, πολιτιστικά, ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.