Χρ. Αλεξόπουλος: Δεχόμουν απειλές ακόμα και για τα παιδιά μου

Απειλές τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος της οικογένειάς του, όταν αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, περιγράφει κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα της Χρυσής Αυγής» η οποία, όπως είπε, δεν ήταν γνωστή σε εκείνον και σε άλλους βουλευτές του κόμματος, ενώ υποστήριξε ότι αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τότε ήταν, που όπως είπε, άρχισαν και οι απειλές κατά του ιδίου και άλλων μελών της οικογένειάς του.
«Όταν έμαθα ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν ένας απλός τυχαίος όπως τον περιέγραφαν θέλησα να ανεξαρτητοποιηθώ. Τότε άρχισαν να με απειλούν να προσέχω να μην τους προδώσω, να μην γίνω ρουφιάνος.. Μου είπαν “πρόσεξε, έχεις γυναίκα και παιδί, ο εμφύλιος είναι ο πιο αιματοβαμμένος και έχει και παράπλευρες απώλειες”. Το ίδιο περίπου μοτίβο χρησιμοποίησαν και στις απειλές στο κατάστημα της νύφης μου».
Σε ερώτηση των ανακριτριών αν υποψιάζεται συγκεκριμένους ανθρώπους που τον απειλούν, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε:
«Οι συγκεκριμένοι που απειλούν εμένα και την οικογένεια μου λειτουργούν με σκέψεις μπράβων νύχτας, οι οποίοι απειλούν πρώτα στα πιο αδύναμα σημεία, δηλαδή παιδιά, συγγενείς, αυτοκίνητα, περιουσία και μετά προχωράνε στην εκτέλεση της απειλής….Φαίνεται ότι προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής, από το περιεχόμενο του φέιγ βολάν που με καλεί να παραδώσω την έδρα μου, που με κατηγορούν ως φίλο των Εβραίων, ως επισκέπτη σε μασονικές στοές κ.λ.π. Αλλά έχω την πεποίθηση ότι είναι από τοπικό επίπεδο, λόγω της προφοράς και των γνώσεων για την οικογένειά μου. Αν καταλάβαινα κάποιων θα τον κατέδιδα.»
Αναφερόμενος στην «κρυφή ατζέντα της Χ.Α», ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι τη διαμόρφωνε το πολιτικό συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή. «Αν όχι όλοι από την Κεντρική Επιτροπή αυτοί που ήταν κοντά στον κ. Μιχαλολιάκο. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση…» φέρεται να είπε.
Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, μίλησε ακόμη και για τις ασκήσεις στρατιωτικού τύπου που οργάνωσε η χρυσή αυγή στις κατασκηνώσεις. Οσοι έπαιρναν μέρος σε αυτές, είπε, έβγαζαν το σύνδρομο κατωτερότητας που είχαν.
«Για τέτοιες κατασκηνώσεις δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση των ατόμων αυτών.. Πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν ψεύτικο εαυτό.»
Ο κ. Αλεξόπουλος στην απολογία του φέρεται να καταδίκασε τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στις περιοχές της Ελλάδας, που όπως είπε, δεν τις ήξερε, ενώ φέρεται να τόνισε στις ανακρίτριες για να διαχωρίσει τη θέση του ότι είναι «Έλληνας εθνικιστής που πιστεύει στη νομιμότητα.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.