38 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 228 συνολικά-Τα περισσότερα στην Αθήνα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

38 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 228. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα «ορφανά» κρούσματα είναι 22, ενώ 5 συμπολίτες μας με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε εντατικές μονάδες.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας συνέστησε προς όλους ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ οι νεκροί από τον ιό στην χώρα μας έφτασαν πλέον τους 3, μετά τους θανάτους σε Πτολεμαΐδα και Ζάκυνθο σήμερα το πρωί.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊό σε πολίτες που είτε δεν έχουν συμπτώματα είτε έχουν ήπια συμπτώματα. 

Για τους χρόνια πάσχοντες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω φαξ, τηλεφώνου και email.

«Ιδιαίτερη προσοχή όλων μας να μην υπάρχουν συνθήκες συγχρωτισμού όπως παρατηρήθηκε σήμερα στα σούπερ μάρκετ. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους. Η επιδημία του πανικού είναι χειρότερη από την επιδημία του κορωνοϊού», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που εξήγησε την σπουδαιότητα της ατομικής ευθύνης για τον περιορισμό της επιδημίας. 
 

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.