Αχαΐα: Πέντε σπίτια και ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκαν στις φλόγες

Πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελικίστρα Αχαΐας, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ.

Σύμφωνα με το thebest, τρία είναι αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς. Ενα στην Καρυά, ένα στον Ριγανόκαμπο και ένα μεταξύ Εγλυκάδας και Περιβόλας. Επιχειρούν τρία PZL και πολλές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Τρία άτομα διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Το Τenis Club στην Εγλυκάδα έχει γίνει επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο βρίσκονται μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα με κομμένο τένοντα στο χέρι, τραύμα που οφείλεται στην προσπάθεια συνδρομής κατάσβεσης. Σε ετοιμότητα τέθηκε λόγω της φωτιάς το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε.

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στο Newsbomb.gr – «Έχουν καεί σπίτια»
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr, δήλωσε πως, «η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Η φωτιά εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή του Σούλι, μέχρι αυτή την ώρα. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Υπάρχει και δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δροσιάς στο Δήμο Ερυμάνθου, έχει εκκενωθεί και εκεί ο οικισμός. Στα σημεία έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουμε ζητήσει και ενισχύσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.