Αχτσιόγλου: Χαριστική βολή στην κοινωνία ο πτωχευτικός κώδικας

Παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και του Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα, ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα, ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κοινοβουλευτική μάχη αναμένεται να είναι εφ’ όλης της ύλης και η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, σφοδρή. Η διαδικασία θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αχτσιόγλου: Πρόταση μομφής της κοινωνίας
“Με τον πτωχευτικό κώδικα που φέρατε ήρθατε να κρεμάσετε μια απειλή πτώχευσης και δήμευσης πάνω από την κοινωνία, τους δώσατε τη χαριστική βολή… Με αυτό νομοσχέδιο πετάξατε το γάντι στην κοινωνία κι εμείς σηκώσαμε, είναι πρόταση μομφής της κοινωνίας”, είπε η Έφη Αχτσιόγλου ανοίγοντας τη συζήτηση.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ στην συνέχεια τον λόγο θα πάρει ο Χρήστος Σταϊκούρας. Στον πρώτο κύκλο ομιλητών από την ΝΔ θα τοποθετηθούν οι κ.κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Σταυρος Καλαφάτης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Η συζήτηση πραγματοποιείται υπό τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα. Εντός της αίθουσας βρίσκονται, σύμφωνα με τις συστάσεις της υγειονομικής υπηρεσίας, 60 βουλευτές, ενώ υπάρχει σύσταση ώστε οι συνεδριάσεις να λήγουν πριν τις 12 τα μεσάνυχτα που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, ο Ευκλείδης Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε να “παραβιαστεί” το ωράριο για λόγους δημοκρατίας, καθώς η Βουλή συζητά ένα μείζον ζήτημα.

Χρήστος Σταϊκούρας

“Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική”, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών εναντίον του οποίου στρέφεται η μομφή.

Λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά τους Έφη Αχτσιόγλου και Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για πρόταση που υπαγορεύεται από το έλλειμμα αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επέλεξε να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας την ώρα που ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση δίνουν μια πολύπλευρη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και την ίδια στιγμή που η Δικαιοσύνη στέλνει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή.

“Βρίσκεστε σε αμηχανία και προσπαθείτε να κερδοσκοπήσετε πάνω στην αγωνία της πατρίδας, ματαιοπονείτε”, είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.