Άφαντος από το δικαστήριο ο «ψευτογιατρός»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας εκδικάζεται σήμερα (12.11.2021) η υπόθεση του 48χρονου «ψευτογιατρού» και των 16 συγκατηγορουμένων του για 12 θανάτους καρκινοπαθών.

Μέχρι αυτή την ώρα, η διαδικασία δεν έχει αρχίσει επί της ουσίας, καθώς ο «ψευτογιατρός», ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.

Παράλληλα, στο δικαστήριο τέθηκε και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο μάλιστα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό να βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και επίσημα να θέσει θέμα για τη μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Ο «ψευτογιατρός», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες γιατροί τους. Συνολικά δικάζεται για τους θανάτους 12 ασθενών – ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς – αλλά και για σε 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με το πολυσέλιδο βούλευμα ο 48χρονος εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν δήθεν ίαση από σοβαρές ασθένειες με δικές του… μεθόδους που αποτελούνται από έλαια κάνναβης, βότανα και άλλα δήθεν δικά του άγνωστα στην επιστημονική κοινότητα φάρμακα.

«Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα» δήλωσε θύμα της δράσης του «ψευτογιατρού».

Γιος θύματος τόνισε στους δημοσιογράφους «ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…».

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε «οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.