Άφηνε τα παιδιά του νηστικά για τιμωρία

Μία υπόθεση κακοποίησης συγκλόνισε την πόλη της Λαμίας, στην οποία ένας πατέρας άφηνε κατ’ επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά προκειμένου να τα τιμωρήσει, με την ανοχή της μητέρας τους.

Το δράμα πέντε παιδιών ηλικίας από 5 έως 16 ετών, έφερε στο φως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, στο οποίο ένας άνδρας που φέρεται ως σύντροφος της μητέρας και πατέρας των ανήλικων να τα τιμωρεί αφήνοντάς τα χωρίς φαγητό. Εκδικάζοντας υπόθεση κακοποίησής, ο δράστης κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά εκ των πέντε ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ οι κατηγορούμενοι έφεραν στον κόσμο το μικρότερο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο άνδρας άφηνε κατ’ εξακολούθηση νηστικά τα πέντε παιδιά ως ένδειξη τιμωρίας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα χτυπούσε. Όλα αυτά με την ανοχή της μητέρας, όπως είχε διατυπωθεί αρχικά.

Ακραίο σκηνικό της βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα ήταν όταν απείλησε με καραμπίνα το μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν εκείνος ήταν μόλις 14,5 ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ενώ του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί, η οποία κατά συγχώνευση έφτασε τους 36 μήνες, με την πρόβλεψη του νόμου για 3ετη αναστολή.

Αθώα κρίθηκε η μητέρα για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη αλλά και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.