Άγνωστοι με σχοινιά έριξαν το γλυπτό «Phylax»

Θύμα βανδαλισμού έπεσε για ακόμη μία φορά ο Phylax, το γλυπτό που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου και έχει διχάσει την τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης είπε στον Real FM ότι γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα άγνωστοι με κουκούλες έφθασαν στο σημείο με ένα μεγάλο φορτηγό χωρίς πινακίδες και δύο τζιπ, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν, έπεσε κάτω και έσπασαν τα φτερά του.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι απείλησαν τον ιδιοκτήτη καντίνας που ήταν σε κοντινή απόσταση ότι αν ειδοποιήσει την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα του την κάψουν.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για παρακράτος, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει ενδείξεις ότι οι δράστες είναι Χρυσαυγίτες.

«Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλ’ το γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του ο δημιουργός του γλυπτού Κωστής Γεωργίου είπε στον ΣΚΑΪ πως «ό,τι ζημιά και να γίνεται μπορούμε να την αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε στιγμή».

«Βάφτισαν αυτό το έργο αυτό που δεν είναι, το ράντισαν με αγιασμό, στη συνέχεια του έριξαν λευκή μπογιά και μετά το κατέβασαν», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυσυζητημένο γλυπτό βαφτίστηκε από πολλούς έκπτωτος άγγελος ή και διάβολος, ενώ έχει υπάρξει συζήτηση και για προσβολή των χριστιανικών ηθών, για αυτό και είχε ζητηθεί έως και η απομάκρυνσή του, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από τον δήμαρχο.

Μεταξύ άλλων, το τελευταίο διάστημα ομάδα ατόμων το ράντισε με αγιασμό, άγνωστοι του πέταξαν λευκή μπογιά, ενώ άλλοι είχαν επιχειρήσει να κόψουν τα καλώδια φωτισμού του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.