Ακατάλληλες οι μάσκες που έφτασαν στο νοσοκομείο Σωτηρία

Την άμεση απόσυρση και αντικατάσταση των μασκών που έχουν διανεμηθεί στο τμήμα Παθολογικής – Λοιμώξεων Α’ του νοσοκομείου Σωτηρία οι οποίες όπως καταγγέλλουν οι γιατροί δεν έχουν πιστοποίηση για ιατρική χρήση και δεν είναι υψηλής προστασίας αλλά είναι για την ατμοσφαιρική μόλυνση, ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με επιστολή της στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος πριν τη διανομή του υγειονομικού υλικού για να μην φτάνουμε σε αυτές τις καταστάσεις.

Επίσης απαιτούν να γίνει άμεσα διερεύνηση για τυχόν ευθύνες αρμοδίων οι οποίοι διένειμαν το υλικό, χωρίς πρώτα να ζητήσουν, ως οφείλουν, από τους ίδιους τους αρμόδιους γιατρούς της πτέρυγας να το ελέγξουν.

Στο μεταξύ, το προσωπικό του νοσοκομείου Σωτηρία περιμένει άμεσα τη προμήθεια του κατάλληλου υλικού

Νομικά θα κινηθούν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που νοσήσουν

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κλινική του ΣΩΤΗΡΙΑ και συγκεκριμένα των: Αικατερίνη Αργυράκη, Παθολόγος –Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ &Παναγιώτα Λουρίδα, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, από 11/3 που ξεκίνησε τη λειτουργία της κλινικής έχει διαχειριστεί 44 ασθενείς –επιβεβαιωμένα COVID και αυτή τη στιγμή νοσηλεύει 25 καθώς και 4 γιατρούς. Όπως λένε, δεν είναι αναλώσιμοι γι αυτό ζητάνε επαρκή εξοπλισμό ασφαλείας για να συνεχίσουν την εργασία τους χωρίς φόβο. Ενώ, επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς νοσήσει ως αποτέλεσμα του ελαττωματικού εξοπλισμού που μας δόθηκε, σκοπεύουμε να κινηθούν νομικά.

Σύμφωνα με την τους εργαζόμενους, από διημέρου υπάρχουν στην κλινική μάσκες που έχουν δοθεί από το τμήμα προμηθειών ως «υψηλής αναπνευστικής προστασίας» – FFP2 (SAN QI 3Q-προέλευση πιθανώς Κίνα ή Κορέα).

Οι μάσκες αυτές ήταν εμφανές από την πρώτη χρήση ότι είναι εντελώς ακατάλληλες και δεν προσφέρουν υψηλή και επαρκή, σύμφωνα με τις οδηγίες του ECDC, προστασία στο προσωπικό της κλινικής. Γι αυτό και ζήτησαν να δουν τις προδιαγραφές τους και τη συσκευασία τους για επιβεβαίωση του τύπου της προστασίας που προσφέρουν. Έμαθαν δε, ότι στην κλινική δεν έφτασαν ποτέ σε κουτί αλλά πάνε «χέρι με χέρι» από την αποθήκη. Αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τον τύπο της μάσκας μέσω internet , ανακάλυψαν ότι πρόκειται για μάσκες κινεζικής κατασκευής που πλασάρονται ως κατάλληλες για ατμοσφαιρική μόλυνση και δεν είναι πιστοποιημένες για ιατρική χρήση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.