Αλ. Τσίπρας: Ανανεωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ανανεωμένο και πιο έντονο από ποτέ στα χρόνια της κρίσης, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας. «Ό,τι είναι η Αθήνα για τον τριτογενή τομέα, είναι η Θεσσαλονίκη για τη βιομηχανία», τόνισε.
Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία». Επανέλαβε, δε, ότι «διανύουμε την τελευταία χρονιά εντός μνημονίων».
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκπληρώνει «το διαχρονικό αίτημα για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλο το εύρος της δημόσιας ζωής», καθώς και για «εδραίωση κανόνων ίσης μεταχείρισης για όλους». Είπε, επίσης, ότι η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που σέβεται τους νόμους, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους.
Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε σε προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ενώ δήλωναν οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας «στην πράξη επέβαλαν τον πιο σκληρό προστατευτισμό για φίλους και κολλητούς». «Φτάσαμε να είναι πάμπλουτοι οι ιδιοκτήτες και πτωχευμένες οι επιχειρήσεις τους», επεσήμανε.
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «δείχνουν ότι έχουμε ετήσια ανάπτυξη 0,8% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο». «Οι εξαγωγές, στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 18%. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από το 2001», πρόσθεσε.
Είπε επίσης η ανεργία υποχωρεί. «Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας», συμπλήρωσε.
Ανέφερε, εξάλλου, ότι «σε κάθε περίπτωση έχουμε αναντίρρητα εισέλθει σε μια τροχιά ανάπτυξης και πρέπει να διατηρήσουμε τα διατηρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της τροχιάς στο μέλλον. Έχει μείνει η ασφαλής ολοκλήρωση που περνάει μέσα από την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όλες οι πλευρές εργάζονται για τον σκοπό αυτό γιατί όλες οι πλευρές έχουν όφελος. Το πρόγραμμα θα τελειώσει την ώρα του και θα μπει ένα τέλος σε αυτή την επώδυνη περίοδο για την Ελλάδα».
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «θέλουμε και το τελευταίο ευρώ που δίνει ο Ελληνας φορολογούμενος να πιάνει τόπο». «Μόνο μέσω της ανάπτυξης θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εργασία και θα μπορέσουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φορολογικούς συντελεστές και να ανακουφίσουμε την κοινωνία από το υπέρμετρο πράγματι βάρος της φορολογίας που μας επέβαλαν τα προγράμματα διάσωσης», ανέφερε επίσης.
«Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους στο περιβάλλον όχι μόνο δεν αποθαρρύνει τους επενδυτές αλλά θα ενθαρύνει την υγιή επχειρηματικότητα και θα εδραιώσει το κύρος της χώρας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ανάπτυξη προσανατολισμένη στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».
Όπως είπε, η στρατηγική για επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να έχει σαν κύριο άξονα τη βιομηχανία και τη μεταποίηση, ενώ δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως, όπου η σύσταση επιχειρήσεων θα έχει απολύτως ψηφιοποιημένο χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.