Αλ. Τσίπρας: «Απορρύπανση» και στη διακίνηση υγρών καυσίμων

«Δύσκολη υπόθεση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την προσπάθεια αντιμετώπισης της ρύπανσης στον Σαρωνικό, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι «έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και όλα τα διαθέσιμα μέσα».

«Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης και ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της αττικής και όχι μόνο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την έναρξη της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα ενεργήσει με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με βάση την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

«Πρέπει να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των ΜΜΕ. Πρέπει να μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος και να φροντίσουμε να πάρουμε μέτρα» είπε.
Σημείωσε ωστόσο ότι «η απορρύπανση δεν είναι κάτι που πρέπει να εξαντλείται στις προσπάθειες που γίνονται αυτή την ώρα στις ακτές» καθώς, όπως ανέφερε, «απορρύπανση χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς υγρών καυσίμων στη θάλασσα».

«Χρειάζεται να προβληματιστούμε για τις βαθιές τομές που πρέπει να επιχειρήσουμε στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα το μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας που είναι το φυσικό και δη το θαλάσσιο περιβάλλον» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μία δέσμη μέτρων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σχετικά με το συμβάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.