Αλ. Τσίπρας: Εφικτός ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες το 2017

Έχουμε μια συνεχή ανοδική πορεία, ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες δεν είναι μη ρεαλιστικός, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε πάντως ότι η επίτευξη του στόχου θα εξαρητηθεί και από τη διεθνή συγκυρία.

Σημείωσε ακόμη ότι ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και είναι μια προστιθέμενη αξία, στην οποία πρέπει να επενδύσουμε.

Ο κ. Ανδρεάδης από την πλευρά του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία του τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές του 2017, σημείωσε πως η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος, πρόσθεσε, τονίζοντας όμως πως «μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν μεταξύ 19 και 20 δισ. ευρώ, με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζουν τα 35 εκατομμύρια. Ζήτησε πάντως να επιλυθούν κάποια ζητήματα, με στόχο να «βγει» το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης με τον Πρωθυπουργό, απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση σύντομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.