Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα εξέρχεται σταδιακά από την κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτό γίνεται και με τη συμπαράσταση όλων των χωρών εκείνων, που, σε συνεργασία με την Ελλάδα, προσβλέπουν στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε κοινά βήματα προόδου.

Στις κοινές δηλώσεις με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο για επιτάχυνση της κατασκευής του αγωγού East Med. Αναφέρθηκε ευρύτερα στις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για τον τομέα της ενέργειας και την πιθανότητα να βρεθούν νέα σημαντικά κοιτάσματα στην περιοχή.

Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο ανάπτυξης οπτικής ίνας, του Eurasia Interconnector «που θα δώσει δυναμική στην περιοχή», ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία των τριών θα επεκταθεί και σε ζητήματα τηλεπικοινωνιών.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην απόφαση των τριών για κοινές πρωτοβουλίες στους τομείς της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Στη συζήτηση τέθηκαν το Κυπριακό, το συριακό και το Παλαιστινιακό, όπου η ελληνική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες. Κατά τον κ. Τσίπρα τέθηκε μεταξύ άλλων και για το θέμα των εποικισμών.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Κύπρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.