Αλ. Τσίπρας: Πού ήταν η αντιπολίτευση τα χρόνια που χτιζόταν η Αττική;

Η καταβολή της έκτακτης ακατάσχετης και αφορολόγητης ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική θα γίνει άμεσα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το «κοινωνικό μέρισμα».

Όπως είπε, πέραν των μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων, το πιο κρίσιμο είναι ο σχεδιασμός έργων για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε «πού ήσασταν;» τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για παθογένειες δεκαετιών. «Πού ήταν η αντιπολίτευση τα χρόνια που χτιζόταν η Αττική, όταν οι δήμαρχοι έκανα τα ρουσφέτια;», συνέχισε, ενώ τόνισε ότι υλοποιούνται περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα σε σύγκριση με την περίοδο 2007-2013.

«Επιρρίπτετε την ευθύνη στην περιφερειάρχη. Το 2014 η Περιφέρεια είχε ενταγμένα έργα 100 εκατ., σήμερα 485 εκατ. ευρώ», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, του καταλόγισε ότι επενδύει σε έναν αντιπολιτευτικό λόγο πάνω στην καταστροφή, σημειώνοντας ότι δεν νομίζει ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί θετικά από την κοινωνία. «Έχουμε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και τώρα της πλημμύρας», σχολίασε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σε εθνική κλίμακα έργα προϋπολογισμού 1 δισ. σε βάθος πενταετίας, ενώ σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και αρμόδιους επιτρόπους για να υπάρξει αρωγή της Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά το «κοινωνικό μέρισμα», ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται να επικυρώσει «μια πράξη βαθιάς κοινωνικής δικαιοσύνης: Τη διανομή της υπεραπόδοσης των δημοσίων οικονομικών, προς τους πολίτες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.