Αλαλούμ σε μπαρ, κλαμπ, εστίαση – Το μέτρο με τους καθήμενους ισχύει από τον Μάιο

Από τις 3 Μαΐου 2021, οπότε και άνοιξε ξανά η εστίαση, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή, σε μπαρ, καφετέριες, κλαμπ κ.ο.κ., επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Σήμερα, 6 Ιουλίου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως, από τις 8 Ιουλίου 2021, στα παραπάνω καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες!

«Ειδικότερα για τις δραστηριότητες διασκέδασης προκειμένου να ελέγξουμε αυτή την αλματώδη αύξηση, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Με άλλα λόγια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε εκ νέου ένα μέτρο που ισχύει εδώ και μήνες.

Ευλόγως προκύπτει το εξής ερώτημα: Το διάστημα από τις 3 Μαΐου 2021 μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει έλεγχοι, πόσοι και πότε;

Διότι, ύστερα από τη σημερινή… ξανα-ανακοίνωσή του, το συγκεκριμένο μέτρο παρουσιάζεται σα να λαμβάνεται για πρώτη φορά.

Άλλωστε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανεκκίνηση της εστίασης στις 3 Μαΐου 2021 δεν είναι η μόνη στην οποία γινόταν αναφορά για «μόνο καθήμενους».

Στις 9 Ιουνίου 2021, όταν ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωνε πως η μουσική θα επανέλθει στην εστίαση, επαναλάμβανε πως τα μαγαζιά φιλοξενούν μόνο καθήμενους πελάτες.

Αντίστοιχη ανακοίνωση υπήρχε και για το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στις 2 Ιουλίου 2021, στην οποία πάλι επισημαινόταν πως η πληρότητα θα πρέπει να είναι 50% και οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι και όχι όρθιοι σε μπάρες.

«Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,

β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών…».

Αυτό αναφερόταν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.

Η μόνη αναφορά που υπάρχει για μη καθήμενους, είναι σε σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε προ ημερών, στο οποίο αναφέρεται πως επιτρέπεται να λειτουργούν υπαίθρια κέντρα διασκέδασης υπό τον υγειονομικό όρο -μεταξύ άλλων- της χρήσης «μπαρ με τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό και φιλοξενία και ορθίων πελατών», μέτρο που δεν περιλαμβάνει όλα εκείνα τα καταστήματα όπου έχει δημιουργηθεί το «όργιο» συνωστισμού -και με μη καθήμενους- που παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε μπροστά σε μπαρ ήταν ούτε σε σκαμπό και απόσταση 1,5 μέτρου.

Τι μάθαμε, λοιπόν, σήμερα; Πως ανακοινώθηκε μέτρο που ήδη έχει ανακοινωθεί τρεις φορές και ότι από τις 8/7 αλλάζουν τα πρόστιμα, κι έρχονται «βροχή» τα λουκέτα στους παραβάτες.

Πηγή: ieidisis.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.