Αλέξης Τσίπρας: Δεν τελειώσαμε με τον χρυσαυγιτισμό, χρειάζονται θεσμικά μέτρα

«Η δημοκρατία είναι ένας καθημερινός αγώνας», είναι το μήνυμα που τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Με αφορμή τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι οι «μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας… δυστυχώς δεν τελείωσαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την εισβολή στο Καπιτώλιο από τραμπιστές και σε κυβερνητικά κτήρια στη Μπραζίλια από μπολσοναριστές, όπως επίσης και στη Χρυσή Αυγή.

«Φανατικοί τραμπικοί, μπολσοναριστές, χρυσαυγίτες – αλλάζουν ονόματα αλλά είναι πάντα ίδιοι. Επενδύουν στη φτώχεια και την ανάγκη, κεφαλαιοποιούν τον φόβο, μισούν τον άνθρωπο», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατία δεν είναι κεκτημένο, αλλά καθημερινός αγώνας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «απέναντι στη λήθη, αντιπαραβάλλουμε τη μνήμη, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει τελειώσει με τον χρυσαυγιτισμό και ζητεί θεσμικά μέτρα ώστε οι καταδικασμένοι νεοναζί «να μην έχουν ξανά τη δυνατότητα να δηλητηριάσουν τον δημόσιο βίο με τη μισαλλοδοξία τους».

«Γι’ αυτό η σημερινή ημέρα είναι ημέρα επαγρύπνησης. Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν τα μάτια ανοιχτά», καταλήγει.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.