Άλλη μία σύλληψη για παιδική πορνογραφία μέσω Διαδικτύου

Στη σύλληψη ενός ατόμου για παιδική πορνογραφία προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίζοντας παράλληλα διικογραφία σε βάρος άλλου ενός.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν γεωγραφικά στις κατοικίες δύο ατόμων, σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν συντονισμένες έρευνες την Τρίτη παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, επτά σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.

Από την επιτόπια έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο Ελλήνων, ενώ στη κατοχή του ενός βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξέτασή τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές και η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.