Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer: Θα ήθελα να κάνω πρώτος το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την επιθυμία του να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο παρασκευάζουν Pfizer και Biontech δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, προκειμένου να καθησυχάσει το κοινό που έχει αμφιβολίες για το εμβόλιο. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο κ. Μπουρλά ξεκαθάρισε, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί λόγω ηθικών ζητημάτων.

«Εάν έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνιστάται ένα άτομο της ηλικίας μου και του επαγγέλματός μου να είναι από τα πρώτα που θα εμβολιαστούν. Επομένως θέλω να το σεβαστώ αυτό», τόνισε ο Δρ. Μπουρλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, σχετικά με το εμβόλιο που καταπολεμά τον κορονοϊό.

Ο ελληνικής καταγωγής CEO της εταιρείας Pfizer, βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας διότι, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία που ο ίδιος διοικεί ανέπτυξε, από κοινού με τη γερμανική εταιρεία BioNTech ένα εμβόλιο, το οποίο φαίνεται να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.Η είδηση αυτή αποτελεί πρώτο θέμα σε όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα καθώς είναι ίσως η πρώτη, πραγματικά αισιόδοξη είδηση για την παγκόσμια υγεία από την αρχή της πανδημίας. Προς το παρόν, η Pfizer έχει ανακοινώσει ότι θα παρασκευάσει 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέσα στο 2020 και άλλες 1,3 δισ. δόσεις μέσα στο 2021.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την παραγωγή 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων», τόνισε η ίδια.

«Θεωρώ ότι πρόκειται πιθανώς για την πιο σημαντική ιατρική εξέλιξη των τελευταίων 100 ετών. Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη κα για την ανθρωπότητα, όταν συνειδητοποιείς ότι ένα εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό. Είναι κάτι το συγκλονιστικό», δήλωσε την Δευτέρα ο Δρ. Αλβέρτος Μπουρλά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.