Ανάληψη ευθύνης για τους βανδαλισμούς στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, που είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, στην πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Όπως αναφέρουν, στόχος της επίθεσης ήταν ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σημειώνουν ότι αφορμή για την καταδρομική επίθεση υπήρξε η πρόταση του αντιπρύτανη κ. Σαρτζετάκη για επιβολή διδάκτρων στους πρωτοετείς, καθώς και η «ειρωνική διάθεση» που είχε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέας Ζαπράνος μιλώντας με φοιτητές στο γραφείο του.

Κατά την επίθεση, τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν πετάξει μπογιές στα γραφεία, ενώ χρησιμοποιώντας λοστούς και σφυριά προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε τζάμια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές του πανεπιστημίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.