Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου

Αβοήθητη, καθώς το Κέντρο Υγείας στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας ήταν κλειστό, πέθανε τη Μεγάλη Παρασκευή η 29χρονη έγκυος στον έκτο μήνα Μαρία Κιοσεντερλή-Μπουμπούλη.

Ο θάνατός της αποδίδεται σε μαζική πνευμονική εμβολή (απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας) την οποία υπέστη στο σπίτι της, όπου και τη βρήκε ο σύζυγός της.

«Είναι κάτι που δυστυχώς δεν προλαμβάνεται και η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το γνωρίζει. Ακόμη και σε νοσηλευόμενους ασθενείς, είναι δύσκολο να παρασχεθεί βοήθεια, εξελίσσεται ραγδαία», δήλωσε η ιατροδικαστής Βασιλική Τζιόλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, διασώστη του ΕΚΒ που συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψής της και πολιτεύτριας της Ν.Δ. στην περιοχή, που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα agriniopress.gr, σημαντικό ρόλο στην τραγική κατάληξη της κοπέλας έπαιξε το γεγονός ότι το τοπικό κέντρο υγείας υπολειτουργεί, καθώς είναι ανοιχτό μόλις οκτώ ώρες την ημέρα.

Καταγγελτικό ήταν και το σχόλιο του διασώστη του ΕΚΑΒ που μαζί με συναδέλφους του έσπευσαν από το Αγρίνιο με δύο ασθενοφόρα και κατέβαλαν δραματικές προσπάθειες για να σώσουν την 29χρονη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.