Αναστατωμένοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας που έπεσε η ψευδοροφή – «Πώς θα αφήσω τα παιδιά μου να παίξουν;»

Αναστατωμένοι είναι οι ένοικοι της πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια έπειτα από την κατάρρευση της ψευδοροφής στην πιλοτή.

Η εικόνα της πεσμένης ψευδοροφής στα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε σημείο που περνάνε καθημερινά δεκάδες άνθρωποι και παίζουν παιδιά έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία, όπως επίσης το γεγονός ότι από την ίδια κατασκευή υπάρχουν ακόμη δυο κομμάτια θερμομόνωσης στην πιλοτή τα οποία κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκονται κι αν υπάρχει κίνδυνος να «πέσουν» κι αυτά.

«Από την ημέρα που είδαμε αυτή την εικόνα βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε σοκ. Και μόνο το γεγονός ότι θα μπορούσε να χτυπήσουν τα παιδιά μας ή ακόμη κι εμείς οι ίδιοι δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε. Θα μπορούσε να έχει πέσει στα κεφάλια μας. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό. Δυστυχώς υπήρξαν σοβαρές ζημιές στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα. Σίγουρα σε όλους μας, ακόμη και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων το πρώτο πράγμα που που πέρασε από το μυαλό μας ήταν πως δεν έγινε κάποιο μεγαλύτερο κακό, όμως και οι υλικές ζημιές δεν είναι αμελητέες. Σκεφθείτε κάποιον που ξυπνάει και βρίσκει το αυτοκίνητο του σε αυτή την κατάσταση» λέει στο protothema.gr ο κ. Μιχάλης, ένοικος της μιας εκ των δύο πολυκατοικιών που ενώνει η πιλοτή.

«Εγώ ξύπνησα από τον δυνατό θόρυβο. Ήταν κάτι σαν τρακάρισμα. Κατέβηκα στην είσοδο όπου τους είδα όλους συγκεντρωμένους. Ήταν ένα σοκ. Ο μάστορας που ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή ψέλλιζε πως δεν του έχει ξανασυμβεί -λες και θα μπορούσε να υπάρχει και άλλο περιστατικό- και θα αποζημιώσει για τις υλικές ζημιές, κάτι που όσο ξέρω δεν έχει γίνει» λέει ο πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και προσθέτει:

Paidi_Polykaoikia1
Από την ίδια κατασκευή υπάρχουν ακόμη δυο κομμάτια θερμομόνωσης στην πυλωτή για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει κίνδυνος να «πέσουν» κι αυτά
Paidi_Polykaoikia2
Paidi_Polykatoikia
Και στις δυο πολυκατοικίες μένουν μικρά παιδιά που συχνά κατεβαίνουν από τα διαμερίσματά τους για να παίξουν ή να κάνουν ποδήλατο

«Πώς θα αφήσω τα παιδιά μου να περάσουν όχι μόνο από το συγκεκριμένο σημείο, αλλά και από τα υπόλοιπα δύο τμήματα που υπάρχει θερμομόνωση; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν συμβεί και πάλι; Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω ότι κάποιος μπορεί να έχει κάνει μια τέτοια κατασκευή».

Το εφιαλτικό ξύπνημα των ενοίκων

Σε πολυκατοικία στην περιοχή των Κάτω Πατησίων ξεκόλλησε ολόκληρη ψευδοροφή με μόνωση από το ταβάνι της πιλοτής. Από τύχη δεν υπήρχαν θύματα καθώς το περιστατικό συνέβη το πρωί του περασμένου Σαββάτου όποτε οι ένοικοι της πολυκατοικίας ήταν ακόμη στα διαμερίσματά τους.

Η πτώση της ψευδοροφής είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στα πάρκινγκ της πιλοτής.

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης του protothema.gr ένας δυνατός κρότος και οι συναγερμοί αυτοκινήτων αναστάτωσαν την περιοχή. Έντρομοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας και των γύρω σπιτιών διαπίστωσαν ότι είχε πέσει ολόκληρη η ψευδοροφή πάνω σε δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη ευτυχώς για λίγα λεπτά δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ήταν η ώρα που οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους έφευγαν για τις δραστηριότητές τους.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η πιλοτή ενώνει δύο πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να διέρχονται καθημερινά οι ένοικοι και των δύο πολυκατοικιών από το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως καταγγέλθηκε πρόκειται για σχετικά πρόσφατη κατασκευή η οποία απεδείχθη εξαιρετικά επικίνδυνη. Στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές με τους ιδιοκτήτες να ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους προκειμένου να επισκευάσουν τα οχήματά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες

Auto_Orofi1
Auto_Orofi2
Auto_Orofi

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.