Ανατροπή με τον καύσωνα στην Ελλάδα – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία στη χώρα μας, την ώρα που στην Ευρώπη οι θερμοκρασίες χτυπούν «κόκκινο». Ωστόσο, όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, η ζέστη δεν θα «χτυπήσει» με σφοδρότητα, αλλά θα πέσουν τα μελτέμια και για αυτό θα ανέβει η θερμοκρασία.

O μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είπε ότι «για καύσωνα θα ακούμε αλλά δεν θα βλέπουμε στη χώρα μας».

«Η πολύ ζεστή κατάσταση στην Ισπανία σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες, αλλά και στο Παρίσι με τους 39, στη Βρετανία πάνω από 35 βαθμούς, έβλεπα στο Βερολίνο θα έχει 39 βαθμούς. θα ακούμε «καύσωνας, καύσωνας», αλλά στη χώρα μας θα είναι ένας όμορφος καλοκαιρινός καιρός. Θα ανέβει η θερμοκρασία Σάββατο-Κυριακή αλλά καύσωνας δεν θα είναι».

Στη χθεσινή της πρόγνωση, η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, αρκέστηκε να πει πως «την Πέμπτη ενισχύονται οι βοριάδες με 7-8 μποφόρ και την Παρασκευή θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία. Λίγο πιο ζεστό θα είναι το Σαββατοκύριακο γιατί εξασθενούν οι άνεμοι».

Μιλώντας στη Ναυτεμπορική, ο διευθυντής της EMY, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε πως ο καύσωνας θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει και θερμές αέριες μάζες θα φτάσουν μέχρι τη Βόρεια Βαλκανική , αλλά οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τη Μαύρη θάλασσα στα ανατολικά, δρούν σαν φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση της ζέστης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του κάποιος καύσωνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.