Συντριβή Antonov: Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά με προορισμό το Μπαγκλαντές

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η συντριβή του αεροσκάφους

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, στην περιοχή του Παγγαίου, τη στιγμή που ανατρέπονται τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στον τελικό προορισμό του, ενώ έρχονται οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για το φορτίο του.

Με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε οπλικό υλικό.

Μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικού υλικού στο Μπανγκλαντές
Συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα παρέθεσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Όπως είπε, το Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές και όχι η Ιορδανία, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε, επίσης, ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρεία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές.

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.