Αναζητούν για μετά το Πάσχα βίλες για πάρτι με… άρωμα από Ιμπιζα -Τα παρουσιάζουν ως φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

Για πριβέ πάρτι σε πολυτελείς βίλες της Μυκόνου -ανάλογα με αυτά που είχαν προκαλέσει συναγερμό στο νησί το καλοκαίρι που μας πέρασε- ετοιμάζονται επιτήδειοι εν μέσω της πανδημίας, αναζητώντας ήδη τους κατάλληλους χώρους για την διοργάνωσή τους από τον Μαϊό του 2021 και μετά.

Τα εισαγόμενα πάρτι με VIPs καλεσμένους δεν είναι κάτι άγνωστο για το νησί των ανέμων, αφού τα τελευταία χρόνια άτομα, κυρίως από την Ίμπιζα, πατώντας στο κενό νόμου που υπάρχει στην Ελλάδα εγκατέστησαν το… έθιμο στη Μύκονο προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες. Τα πάρτι τα οποία παρουσιάζονται υπό τον μανδύα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων έχουν «τσουχτερό» αντίτιμο, ανάλογα και με την τσέπη του ενδιαφερόμενου.

Επιστολή σε Χρυσοχοΐδη για τα πάρτι στις βίλες
Τις προετοιμασίες για την έναρξη των πάρτι μετά το Πάσχα έφερε ξανά στο προσκήνιο το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου με επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Βρισκόμενοι ακόμα εν μέσω της πανδημίας και, σύμφωνα με τα όσα διατυπώνουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, δυστυχώς και η καλοκαιρινή περίοδος του 2021 θα έχει περιορισμούς και δυσκολίες λόγω της πανδημίας, σας αποστέλλουμε την παρούσα προκειμένου να σας επισημάνουμε ότι το πρόβλημα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και πάρτι σε βίλες ή τουριστικά καταλύματα του νησιού, παραμένει», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός γνωρίζει για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί από τον περασμένο Ιούλιο όταν και είχε επισκεφτεί τη Μύκονο. «Θα κρατήσουμε, με κάθε νόμιμο μέσο, το νησί υγιές και ασφαλές», είχε τονίσει σε δηλώσεις του.

«Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος»
Ο πρόεδρος του ΣΕΔΕΜ, Γιάννης Θεοχάρης μιλώντας στο iefimerida.gr επιβεβαίωσε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δεσμευτεί για την επίλυση του προβλήματος, ενώ υπογράμμισε με την σειρά του πως η μόδα με τα πάρτι στις βίλες της Μυκόνου είναι κάτι που συμβαίνει στο νησί τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Υπάρχουν οργανωμένες ομάδες που έρχονται στο νησί, νοικιάζουν βίλες και άλλους μεγάλους χώρους και διοργανώνουν πάρτι 300-400 ατόμων. Επειδή το θεσμικό πλαίσιο είναι ανύπαρκτο στην Ελλάδα, η αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει στους συγκεκριμένους χώρους καθώς χρειάζεται δικαστική λειτουργός με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός», λέει ο κ. Θεοχάρης.

Όπως καταγγέλλει στις βίλες της Μυκόνου που διοργανώνονται τα πάρτι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. «Πρόκειται για επαγγελματίες που έχουν επαφές με ανθρώπους μέσα από τα ξενοδοχεία, αλλά και με το δικό τους πελατολόγιο προσελκύουν τουρίστες διαφημίζοντας πολλές φορές ότι στα πάρτι θα δώσουν το παρών και celebrities», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΔΕΜ.

Οι διοργανωτές προωθούνται κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κερδίζοντας ιλιγγιώδη ποσά, τα οποία είναι αφορολόγητα.

«Εχουμε προχωρήσει σε καταγγελίες σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία και η δημοτική Αρχή είναι ενήμερη για το πρόβλημα», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως όταν πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησαν ραγδαία οι αιτήσεις για μεγάλες βίλες στη Μύκονο «αμέσως ενεργοποιήθηκαμε».

Ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου της Μυκόνου, Δημήτριος Κορωνάκης τόνισε με την σειρά του στο iefimerida: «Οι βίλες μετατρέπονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς κανένα μέτρο. Το καλοκαίρι που μας πέρασε το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο, αφού τα καταστήματα ήταν κλειστά και όλος ο κόσμος μαζευόταν εκεί».

Καλή η επιδημιολογική εικόνα στη Μύκονο
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας σε επικοινωνία που είχε μαζί του το iefimerida, προτίμησε να μην σχολιάσει τις καταγγελίες του ΣΕΔΕΜ καθώς όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στο νησί της Μυκόνου προτεραιότητα αυτή τη στιγμή δίνεται στον τομέα της υγείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η δημοτική αρχή έχει ρίξει το βάρος στην κοινωνία έτσι ώστε τη νέα τουριστική περίοδο το νησί να αποκτήσει ξανά… ζωή. Μάλιστα, την Πέμπτη έγιναν και rapid tests σε κεντρικό σημείο της Μυκόνου, εκ των οποίων όλα ήταν αρνητικά.

Αυτά τα Χριστούγεννα –όπως σε όλο τον κόσμο- στη Μύκονο είναι πολύ διαφορετικά. Σε αντίθεση με άλλα χρόνια που οι Μυκονιάτες ταξίδευαν αυτή την εποχή, φέτος άπαντες οι ντόπιοι έχουν παραμείνει στο νησί και ευχή τους η νέα χρονιά να μην έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.