Ανδρουλάκης: Κυβερνητική ανικανότητα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων, στα γραφεία της ΚΟ στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τη συζήτηση, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο σύγχρονο, δίκαιο, αντικειμενικό.

Στη συνέχεια, επέκρινε τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως έχει ιδιοτελή στάση υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ανακοινώσει τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά εκ των υστέρων ανακοίνωσε οριζόντια μέτρα.

Όπως πρόσθεσε, «αναδεικνύεται κυβερνητική ανικανότητα επειδή δεν μπορεί να αξιοποιήσει σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα κυβερνητικά μέτρα είναι «χάδι» για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θέλω να θυμηθούμε τι είχε γίνει πριν τις εκλογές, όταν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για φορολόγηση του μεγάλου πλούτου βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και μιντιακών βραχιόνων, επικρίνοντάς μας για “φοροκαταιγίδα” και”φορομπηχτική πολιτική”, ενώ επί της ουσίας προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τη φοροδιαφυγή, αλλά και να φορολογήσουμε με έναν δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο τον μεγάλο πλούτο, ώστε να υπάρχουν έσοδα για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες, οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της φοροαποφυγής είτε μέσω φορολογικών παραδείσων. Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.