Ανδρουλάκης: «Με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό γίναμε μπανανία πολυεθνικών»

Τα πυρά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την κρίση στην οικονομία ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει μια επιστολή στην κολλητή του, την κα Φον ντερ Λάιεν, για ένα θέμα που είναι απόλυτη αρμοδιότητά του. Ο ίδιος είχε πει έναν μήνα μετά τις εκλογές του Ιουνίου ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει μπανανία πολυεθνικών. Γίναμε μπανανία πολυεθνικών με αυτόν πρωθυπουργό και τώρα αντί να επιβάλλει ο ίδιος μέτρα και να πάρει πρωτοβουλίες, λέει: “λύσε μου το πρόβλημα Φον ντερ Λάιεν” μετά από τέσσερα χρόνια. Ξέρετε πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Να σας πω εγώ. Θα πάρει την επιστολή η κα Φον ντερ Λάιεν – που δεν θα είναι και πρόεδρος τους επόμενους μήνες, άρα διευκολύνεται ο κ. Μητσοτάκης – θα αρχίσει ένας διάλογος για να δημιουργηθούν κάποιοι μηχανισμοί μετά από μια τριετία – τετραετία. Άρα, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», σημείωσε δηκτικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός ανέφερε για πέμπτη ή έκτη φορά σε έναν χρόνο ότι “τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω”. Την ίδια ώρα οι πολίτες βιώνουν υπερτετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στα τρόφιμα από τον μέσο όρο της Ευρώπης τον Μάρτιο και υπετριπλάσιο τον Απρίλιο . Τι, λοιπόν, είναι πίσω μας; Μπροστά μας είναι όλα τα δύσκολα», πρόσθεσε.

«Ντροπή να λες ότι είσαι ο μεγάλος εκσυγχρονιστής»
Αποδομώντας τον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό και την ψευδεπίγραφη επιτελικότητα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε ότι «είναι ντροπή να λες ότι είσαι ο μεγάλος εκσυγχρονιστής , πριν 15 μήνες να γίνεται διαγωνισμός στον ΑΣΕΠ όπου πέτυχαν 15.000 άνθρωποι αλλά έχουν διοριστεί 51. Τι επιτελικό κράτος είναι αυτό που κρατά σε ομηρία 15.000 Έλληνες και δεν μπορούν να σχεδιάσουν τη ζωή τους;»

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τα προβληματικά σημεία ως προς την ιθαγένεια και τη γλώσσα και την ανυπαρξία μηχανισμού εποπτείας της εφαρμογής της, στοιχεία που την καθιστούν όπως είπε “κουτσή”.

«Τα πρωτόκολλα αν έρθουν τώρα να ψηφιστούν, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, για εμένα είναι λάθος, διότι δικαιώνεις τον αλυτρωτισμό. Δεν μπορεί να περιφρονούν τη συμφωνία, να καταπατούν βασικά στοιχεία της και να λες ότι εμείς τα ψηφίζουμε. Τώρα δεν μπορούν να κυρωθούν. Είναι αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Και δεν ξέρω πραγματικά γιατί το λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μου φαίνεται ιδεοληπτικό» πρόσθεσε.



«Η Τουρκία κάνει τακτικισμούς»
Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η Τουρκία δέσμευσε με NAVTEX το μισό κεντρικό Αιγαίο, ο Ερντογάν θέλει να βάλει μάθημα στα σχολεία τη “γαλάζια πατρίδα” για να δημιουργήσει μία νέα φιλοσοφία ακραίου εθνικισμού στην Τουρκία, πετάει συνεχώς ατάκες που υπονοούν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Αν όλα αυτά εσείς τα θεωρείτε χαμηλής αξίας προκλήσεις, εγώ δεν τα θεωρώ. Καλό είναι που δεν έχουμε τις υπερπτήσεις, αλλά όλα αυτά δείχνουν ότι πολύ απλά ότι δεν άλλαξε στρατηγική η Τουρκία, αλλά κάνει τακτικισμούς».

«Θέλω να μου πείτε μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κασσελάκης»
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Θέλω να μου πείτε μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κασσελάκης και επέφερε ένα τραύμα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Με εμάς, το καλοκαίρι του 2022 έφυγε το μισό Μαξίμου. Στις δημοτικές εκλογές με τους δικούς μας υποψήφιους έχασαν όλους τους μεγάλους δήμους. Πριν από έναν μήνα κάνω πρόταση δυσπιστίας και ξαναφεύγει το μισό Μαξίμου. Αν θυμάστε στην πρόταση δυσπιστίας έλεγε ότι θα είναι κοκορομαχίες».

«Δεν είναι όμως μόνο η σύγκρουση, είναι και η γόνιμη πολιτική που ασκούμε. Είναι και η συναίνεση. Θυμάστε πόσες φορές έκανα λόγο για κατάργηση της Golden Visa και ήρθε η ώρα που η κυβέρνηση ήρθε στα λόγια μου. Πήγε την Golden Visa στις 800.000 ευρώ για να μην παίρνουν τα σπίτια του ελληνικού λαού – της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων Ελλήνων – ισχυροί παίκτες τρίτων χωρών. Δηλαδή, εμείς όταν χρειάζεται να συγκρουστούμε, συγκρουόμαστε παραγωγικά και νικηφόρα. Όταν χρειάζεται να συναινέσουμε, συναινούμε λογικά με τις αξίες μας» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε μία ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα, η οποία βοηθά τη Νέα Δημοκρατία να κλιμακώνει την αλαζονεία της. Γιατί, ό,τι κι αν έχει γίνει: υποκλοπές, Τέμπη, ακρίβεια, προβλήματα στο ΕΣΥ που παρακμάζει στα χέρια του κ. Μητσοτάκη -χθες μάθαμε ότι διακόπτονται τακτικά χειρουργεία σε δύο πολύ μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας-, σε όλα η απάντηση είναι 41%» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το κρίσιμο στις ευρωεκλογές είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41%»
«Ο κ. Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη Νέα Δημοκρατία και την εγχώρια ολιγαρχία. Σήμερα στην Ελλάδα το μιντιακό σύστημα που ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει ως αντίπαλό του αυτήν την κατάσταση, πολύ απλά για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ως προς το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «Ξέρετε τι πόλεμο θα είχε δεχθεί το ΠΑΣΟΚ , αν ήμουν η περίπτωση ενός ανθρώπου που αγόρασε ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ, είχε δεσμευτεί δημόσια από αυτό το στούντιο ότι θα δείξει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα; Αν είχα γράψει σειρά άρθρων υπέρ του κ. Μητσοτάκη και σήμερα υποστήριζα ότι είμαι η αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι του, νομίζω θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο».

«Για μένα, το κρίσιμο στις ευρωεκλογές είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41% και ενίσχυση της αξιόπιστης, προοδευτικής αντιπολίτευσης. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Γιατί, στο τραπέζι που θα κάτσουμε πολιτικά, ιδεολογικά, θεσμικά να συγκροτήσουμε αυτό το μέτωπο, μπορούν να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι. Στο τραπέζι του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να πάει κανείς, ήδη έφυγαν» σχολίασε ως προς τη δήλωση του Σ. Κασσελάκη ότι δεν θα τηλεφωνήσει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια μου που δεν θα με πάρει τηλέφωνο. Έχω… σοκαριστεί».

Τί γίνεται με την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Περιμένω να με ενημερώσει η ανεξάρτητη αρχή. Υπάρχει μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο του κ. Τσιάρα και λέει ότι πρέπει να μάθουμε την τυπική αιτιολογία. Την πραγματική την ξέρω, είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ το 2021. Το τυπικό ψάχνουμε για να συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα. Είμαι τόσα χρόνια στην πολιτική και ξεκίνησαν να με παρακολουθούν μόλις ξεκίνησα εκστρατεία και σταμάτησαν όταν βγήκα πρόεδρος. Μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ψάχνω την τυπική αιτιολόγηση που το ΣτΕ τους καλεί να μου πουν για να συνεχίσω τον αγώνα μου και να πάνε εκεί που πρέπει αυτοί που έστησαν τέτοιο παρακράτος εν έτει 2024 στην Ελλάδα».





Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης υποσημείωσε την πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς τον Πρόεδρο της Βουλής να καθιερωθεί με αίτημα στην UNESCO η 9η Φεβρουαρίου – ημερομηνία θανάτου του εθνικού μας Ποιητή Διον. Σολωμού το 1857- ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ δημοσίως τους ανθρώπους που μας βοήθησαν, όπως ο κ. Μπαμπινιώτης με τις προτάσεις του. Τη θεωρώ μία πολύ σημαντική κίνηση διότι, κατ’ αρχάς, η γλώσσα μας είναι ο γενετικός κώδικας του πολιτισμού μας. Πρέπει να επενδύσουμε στην ελληνομάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως έκαναν κράτη της Ιβηρικής. Είναι πολύ σημαντικό η γλώσσα μας να ταξιδεύει και τον αρχαίο και τον νεότερο πολιτισμό μας σε όλον τον κόσμο. Θέλω πραγματικά να τη στηρίξει ο Πρόεδρος της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα για να το πετύχουμε» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.