Ανδρουλάκης: «Όποιος βγει με τοξικό λόγο θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο ΕΡΤnews για πρώτη φορά μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έντονες συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και για πρόωρες εσωκομματικές εκλογές.

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η ήττα της ΝΔ» είπε ξεκινώντας τη συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Προσπάθησα αυτά τα χρόνια νοοτροπίες που έπληξαν την ενότητά μας να τις παραμερίσω δίνοντας χέρι ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας (των ευρωεκλογών). Αυτή η στάση είναι απαξιωτική για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να κάνει ό,τι μπορείς, να πάρεις τον προβολέα από τον ηττημένο της βραδιάς και να τον φέρεις στο κόμμα σου» τόνισε.

«Εμείς ανεβήκαμε. Είχαμε σταθερή ανοδική πορεία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν 2ο πουθενά στην Ελλάδα και έγινε 2ο σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 2,5 χρόνια, πλην του λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτό θα το θεωρούσαμε όνειρο πριν κάποια χρόνια. Άκουσα ότι οι πολιτικές μου επιλογές απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ και τώρα το ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από χρόνια. Άρα δεν υπήρχε ζήτημα πολιτικών επιλογών» τόνισε.

«Τις ευθύνες αναλαμβάνω εγώ γιατί και λάθη έγιναν… Περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο και όχι να καταστροφολογούμε».

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάρα ώρα και στιγμή. Και για το ήθος μου και για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και για την αξιοπιστία μου» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για εσωκομματικές εκλογές.

«Εκτιμώ ότι αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό και μεγάλη προίκα για τη δημοκρατική παράταξη. Αυτός ο λαός ξαναχτίζει μαζί μας σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τόσους μήνες τι ακούμε; Δεν κάνετε σκληρή αντιπολίτευση. Εγώ κάνω προγραμματική αντιπολίτευση, δεν είμαι TikToker»!

«Δε θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμού. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Δεν είμαστε ζούγκλα. Δε θα επιστρέψουμε στις εποχές του δηλητηρίου στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ. Θα τα πω όλα στην κεντρική επιτροπή… Κάποια στιγμή θα γίνουν (εσωκομματικές) εκλογές».

«Όποιος βγει με τοξικό λόγο θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Θα πάρουμε αποφάσεις στην κεντρική επιτροπή. Όποιος συνεχίσει την επόμενη μέρα, θα μείνει εκτός» τόνισε προειδοποιώντας διαγραφές.

«Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες του κυρίου Δούκα. Θέλω να του πω απλώς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Χτίσαμε πολλά δε θα επιτρέψω να γκρεμιστούν. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές αλλά θεσμικά».

«Όλα αυτά θα τα πω στα όργανα του ΠΑΣΟΚ» είπε για ακόμα μια φορά.

«Ο χώρος αυτός μπορεί να αναταχθεί, όχι με γυρολόγους και ανθρώπους που όταν χάνουν την καρέκλα, ξαφνικά θυμούνται τη δημοκρατική παράταξη» είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.