Ανοιχτά καταστήματα: Πώς επιστρέφουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή – Το έντυπο μετακίνησης

Με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου επιστρέφει στην εργασία μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων που βρίσκονταν σε αναστολή σύμβασης. Έτσι, το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι με ποιον τρόπο θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι αυτοί στη δουλειά τους. Οι περίπου 140.000 εργαζόμενοι που επιστρέφουν στην εργασία τους από Δευτέρα, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ειδική βεβαίωση μετακίνησης την οποία μπορεί εύκολα να βρει κανείς στην «ΕΡΓΑΝΗ» ή με το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου».

Το έντυπο αυτό υπογράφεται από τον εργοδότη και θα πρέπει να σταλεί μέσω email στον εργαζόμενο ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Βρείτε το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου» για πάγια βεβαίωση μετακίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία, εδώ.

Να σημειωθεί ότι, ειδικά για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, οι Αρχές θα επιδείξουν ανοχή στους εργαζομένους που επιστρέφουν στην εργασία τους και δεν προτίθενται να βεβαιώσουν πρόστιμα. Παράλληλα, τονίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, με εξαίρεση μόνο για λόγους εργασίας ή πρόσβασης σε ιατρείο ή φαρμακείο, καθώς και μετακίνηση με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από τη μόνιμη κατοικία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.