Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου στα σχολεία ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, άφησε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως η ίδια τόνισε, προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί εάν θα γίνει σίγουρα, ωστόσο είπε πως αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας, θα τεθεί στο τραπέζι. “Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί”, σημείωσε, χαρακτηριστικά μιλώντας σε πριωνή εκπομπή του Mega.

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Μάλιστα, όπως είπε, το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.
Ταυτόχρονα η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις, ενώ ακόμα υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Πρόσθεσε δε, ότι μέχρι τη Δευτέρα (28/09) στις 12 το μεσημέρι, οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ’ ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις που είναι σε εξέλιξη σε δεκάδες σχολεία της επικράτειας, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.