Ανοίγει το δημοτικό σχολείο μετά την έκρηξη με νεκρό μαθητή

Ανοίγει ξανά το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, μετά την έκρηξη και τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Σερρών, δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Στο μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, η οποία στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Η οικογένεια του άτυχου 11χρονου έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, συμφωνεί στις εκτιμήσεις του κατά μεγάλο ποσοστό με τον πραγματογνώμονα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό περιστατικό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αιτία της έκρηξης είναι εμφανής σε όσους ερευνούν την υπόθεση. Στο ότι η έκρηξη του λέβητα δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.