«Άνοιξαν» όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30 με 34 ετών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια μπορούν να επιλέξουν από σήμερα οι πολίτες που είναι 30 – 34 ετών, προκεμένου να θωρακιστούν κατά του κορονοϊού.

Τονίζεται πως είναι διαθέσιμα και τα εμβόλια της Johnson & Johnson και δεν είναι ανάγκη πολίτες που θέλουν να το επιλέξουν να μεταβούν σε νησιά.

Περίπου στις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια σταδιακά και για τους 30 ετών και κάτω, ενώ μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας.Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, 28.05.2021, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.