Άνοιξε… κόντρα για το πότε θα πέσουν χιόνια στα πεδινά – «Μην πιστεύετε κανέναν»

φωτογραφία αρχείου

Ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για «γερή κατεβασιά κρύου», όμως, ο Θοδωρής Κολυδάς υποστήριξε ότι είναι… νωρίς για χιόνια. Βεβαιότητα για την πτώση της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων 24ωρων, η χώρα ετοιμάζεται για νέο κύκλο επιδείνωσης του καιρού. Μάλιστα, αυτή τη φορά υπάρχουν προγνώσεις για χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, ωστόσο, αυτό είναι και το σημείο «τριβής» μεταξύ των ανθρώπων που ειδικεύονται στην πρόβλεψη του καιρού. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, υποστηρίζει πως θα υπάρξει «γερή κατεβασιά κρύου», αναφέροντας πως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και στα πεδινά της χώρας το επόμενο διάστημα.

Κολυδάς: Μην πιστεύετε κανέναν…
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε πως είναι νωρίς για χιόνια και το μόνο σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, άφησε και αιχμές για τις προβλέψεις των υπολοίπων αναφέροντας «μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε».

«“Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό….” Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …”κάτσει η μπίλια”. Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας . Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Αρναούτογλου: «Γερή» κατεβασιά κρύου τον Φλεβάρη – Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο, ο Φεβρουάριος αναμένεται να μπει με περισσότερο κρύο, ενώ τα χιόνια θα «κατέβουν» σε ακόμη πιο χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη της ΕΡΤ το Σάββατο, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά όχι παντού. Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν τοπικές μπόρες και στην Ήπειρο χιόνια πάνω από τα 1000 μέτρα. Η θερμοκρασία στους 11 στα κεντρικά, στους 3 στη δυτική Μακεδονίας, στους 12 στο Αιγαίο και στους 17 στα νότια.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου από τις 2 με 3 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα έρθουν νέες κατεβασιές ακόμη πιο ψυχρού αέρα, οι οποίες θα ρίξουν ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις πως αυτή τη φορά χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.