Αντιδράσεις στην ΕΛΒΟ για τη μεταφορά της έδρας

Κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Σίνδο Θεσσαλονίκης προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι για αύριο Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που έχει ως θέμα τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τους αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέψουν να δοθεί η χαριστική βολή στην ΕΛΒΟ και υπογραμμίζουν ότι «η ΕΛΒΟ πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων». «Δεν έχουμε καν ενημέρωση για το πού θα μεταφερθεί η έδρα και απορούμε γιατί ενώ είναι σε διαδικασία η πώληση γίνεται γ.σ. με αυτό το θέμα και με την απαλλαγή του ειδικού εκκαθαριστή. Για ποιο λόγο αφού όπως φαίνεται θα δώσουν την εταιρεία καθαρή από χρέη στον επενδυτή, δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για διασφάλιση των εργαζομένων, ούτε για άμεση υλοποίηση επένδυσης;», δήλωσε στη «Ν» ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Αλιόγας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΒΟ τελεί υπό πώληση και έχουν καταθέσει προσφορές για την αγορά του 85,49% των μετοχών της, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ, η γερμανική «Krauss – Maffei Wegmann» και η νοτιοαφρικανική «Paramount». Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά και οι οικονομικές προσφορές των δύο υποψηφίων αναμένεται να ανοίξουν άμεσα -πιθανώς το αργότερο έως τη Δευτέρα- και η διαδικασία της πώλησης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.