«Αντιθεσμικές παρεμβάσεις» από τον Π. Καμμένο καταγγέλλουν Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, με αφορμή δημοσίευμα για παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε «ποινική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος» κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ανακύπτει σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” της 17ης Ιουνίου, το οποίο εμφανίζει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος», αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Σημειώνεται ότι επικαλούμενη πληροφορίες η εφημερίδα έκανε λόγο για «κατ’ επανάληψη συνομιλίες» του Π. Καμμένου με καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση «Noor 1».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. σημειώνει ακόμη ότι «ο εν λόγω ισοβίτης σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο φύλο της Κυριακής, 28/5/2017 της Εφημερίδας “Real News”, είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του στη φυλακή και του ζήτησε να καταθέσει ενώπιον εισαγγελικής λειτουργού κατά τρόπο, ώστε να επηρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, με αντάλλαγμα τη στήριξη της κυβέρνησης, ώστε ο ίδιος να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι η παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας σε χθεσινή του ανακοίνωση» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «αν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών».
«Αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο» καταγγέλλει και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «με δημόσια δήλωσή του στις 18/6/2017, ο κ. Π. Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε σωφρονιστικό κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια τη διαμεσολάβησή του – ενημέρωση προς την εισαγγελία και στον υπουργό Δικαιοσύνης για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση».

«Τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από υπουργό της κυβέρνησης -και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικές και προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού», αναφέρει ο κ. Παπαθεοδώρου και υπογραμμίζει ότι «η ομολογία της παρέμβασης γίνεται από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο».

Ο κ. Παπαθεοδώρου καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν η επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής.

Ερωτά ακόμη σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε «η, κατά δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης».
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε στο θέμα και στη διάρκεια συζήτησης σχεδίου νόμου αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα προς τον κ. Κοντονή, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε πως «υπάρχουν βορβορώδεις αποκαλύψεις ή πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και τη λειτουργία της δικαιοσύνης». «Αυτό που πραγματικά ελπίζω, κύριε υπουργέ, είναι να τα διαψεύσετε όλα, γιατί δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή υπάρχει ίχνος αλήθεια και επομένως εκεί θα πρέπει να παρέμβετε, και όχι με χειρουργικό τρόπο, θα πρέπει να παρέμβετε απόλυτα, ή από την άλλη πλευρά όλα αυτά είναι ψέματα και θα πρέπει να τα διαψεύσετε με τρόπο απόλυτο», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.