Αντρες της ΔΙ.ΑΣ. έσωσαν ανάπηρη γυναίκα από φλεγόμενο σπίτι

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έδειξαν ότι, εκτός από διώκτες του εγκλήματος, είναι και άνθρωποι που δεν δειλιάζουν να ρισκάρουν τη ζωή τους, προκειμένου να βοηθήσουν κάποιον πολίτη που κινδυνεύει.

Ενα τέτοιο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής. Το κέντρο της Αμεσης Δράσης δίνει σήμα για να μεταβούν σε πολυκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε διαμέρισμα 2ου ορόφου.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρίσκονται στο σημείο και διαπιστώνουν ότι εντός του διαμερίσματος που φλέγεται βρίσκεται μια ηλικιωμένη γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο και η οικιακή βοηθός της που δεν ξέρει τι να κάνει.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπαίνουν στο διαμέρισμα και απομακρύνουν με ασφάλεια την ηλικιωμένη γυναίκα και την οικιακή βοηθό της.Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλαμβάνει την ηλικιωμένη κυρία και τη διακομίζει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι εάν οι αστυνομικοί δεν επιχειρούσαν με αυτοθυσία και με ταχύτητα, τότε η ηλικιωμένη δεν θα ήταν σήμερα ζωντανή.

Πηγή: ethnos.gr