Ανυσυχία για τον σεισμό 5,7 ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών- Tι λέει ο Λέκκας

Δύο ισχυροί σεισμοί 4,3 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεσσηνίας σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής.

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 14 με 16 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Για τον ισχυρό σεισμό μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.




Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ήταν ένας υποθαλάσσιος σεισμός στα 20 χιλιόμετρα βάθος. Σημειώθηκε μακριά στο πέλαγος, δίπλα στις Στροφάδες όπου και είχαμε μικρές επιπτώσεις.

Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, θεωρώ ότι είναι σεισμική δραστηριότητα η οποία δεν θα επηρεάσει ευρύτερο χώρο».

Και πρόσθεσε: «Έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας και σημειώθηκε πάνω στο ελληνικό τόξο.




Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά πρόκειται για μια πολύ καλή εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Έχουμε να ζήσουμε τέτοιο μεγάλο σεισμό από το 1986»
Για τους δύο ισχυρούς σεισμούς 4,3 και 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Μεσσηνίας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας εξήγησε πως «έχουμε να ζήσουμε τέτοιο μεγάλο σεισμό από το 1986», παρόλα αυτά η δόνηση δεν σημειώθηκε κοντά σε ρήγματα και δεν θα επηρεάσει την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ανέφερε πως ενημέρωσαν άμεσα τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική, αλλά ευτυχώς δεν εντοπίστηκε κάποια ζημιά στην περιοχή. Μάλιστα, τόνισε πως τα σχολεία είναι ανοιχτά και συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.