Τη δική του απάντηση δίνει ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, στο νέο αίτημα και τις τις έντονες πιέσεις που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να καταθέσει για την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, έχει ήδη εισφέρει στη διερεύνηση της υπόθεσης, έχοντας καταθέσει δύο φορές ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και μία φορά στον Άρειο Πάγο με την ιδιότητα του μάρτυρα. «Πόσες φορές είναι αρκετές στους ιθύνοντες της αντιπολίτευσης;», διερωτάται.
Παράλληλα, εξαπολύει «βολές» κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνδέοντας τη στάση τους με την εκλογική τους υποχώρηση:
«Η ταύτισή της με συγκεκριμένα συμφέροντα της χοντρής διαπλοκής έχει ήδη οδηγήσει στην εξαΰλωση δύο κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, και στη δραματική συρρίκνωση των ποσοστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ). Θα συνεχίσω με την ίδια αξιοπρέπεια», καταλήγει ο κ. Δημητριάδης.
Η αντίδραση του Γρηγόρη Δημητριάδη ήρθε ενώ διεξάγεται η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας) κατέθεσαν κοινό, εκ νέου αίτημα να κληθούν για κατάθεση τρία συγκεκριμένα πρόσωπα: ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν.






























