Απείλησε τη σύντροφό του με… βιτριόλι

Τρεις φορές μέσα σε λίγα 24ωρα έχει συλληφθεί 53χρονος στη Θεσσαλονίκη ο οποίος κατηγορείται για περιστατικά ενδοοικογενειακής βία εις βάρος της συντρόφου του αλλά και στενού συγγενικού του προσώπου.

Το τελευταίο περιστατικό που οδήγησε τον κατηγορούμενο ξανά στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σημειώθηκε εχθές, Τρίτη, όταν προκάλεσε νέο επεισόδιο με θύμα την ξαδέλφη του η οποία ξέσπασε στο δικαστήριο λέγοντας στους δικαστές ότι φοβάται πως αν τον αφήσουν ξανά ελεύθερο τότε θα τη σκοτώσει.

«Έκανα την καταγγελία γιατί κινδυνεύει η ζωή μου. Όσο τον αφήνεται ελεύθερο… θα τον δικάσετε μια ημέρα για τον φόνο μου. Είναι επικίνδυνος» ανέφερε η γυναίκα, λίγο πριν η εκδίκαση της υπόθεσης αναβληθεί για αύριο, καθώς ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για να βρει συνήγορο υπεράσπισης. Μέχρι τότε οι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η κράτησή του, με τον 53χρονο να διαμαρτύρεται λέγοντας ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και ότι είναι αθώος.

Τα προηγούμενα περιστατικά
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο κατηγορούμενος άκουσε την καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από καταγγελία της συντρόφου του ότι την απείλησε με μαχαίρια, ότι θα της ρίξει βιτριόλι και ότι θα την κάψει ζωντανή. Οι δικαστές τού επέβαλαν ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, αποφασίζοντας να τη μετατρέψουν προς δέκα ευρώ ημερησίως ενώ τον άφησαν ελεύθερο υπό τον όρο μη προσέγγισης και επικοινωνίας με την παθούσα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου, σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Καλαμαριάς η γυναίκα κατέθεσε ότι ο 53χρονος την βρήκε στο μαγαζί όπου καθόταν με την παρέα της, πήρε τέσσερα μαχαίρια και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει και θα της ρίξει βιτριόλι. «Φοβήθηκα πολύ γιατί έχει και άλλο δικαστήριο και έσπευσα για να φύγω. Του έχω κάνει ξανά μήνυση γιατί με απειλούσε. Τον φοβάμαι, δε ξέρω γιατί συνεχίζει να με ενοχλεί» είχε καταθέσει.

Τότε ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι η σύντροφος τούς έλεγε ψέματα και ότι τα μαχαίρια δε τα πήρε για να την απειλήσει αλλά ήθελε να τα… αγοράσει. Μάλιστα, ανέφερε στους δικαστές: «είμαι τρελά ερωτευμένος μαζί της» αποδίδοντας εκεί τον λόγο που την πλησίασε.

Συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα

Λίγες ημέρες μετά, ο 53χρονος συνελήφθη ξανά από τους αστυνομικούς καθώς παραβίασε τους όρους που του είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο και οδηγήθηκε ξανά στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Εις βάρος του υπέβαλε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και η ξαδέλφη του, στο σπίτι της οποία φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια, με τις υποθέσεις να δικάζονται μαζί. Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε να αναβάλει την υπόθεση διατάσσοντας τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν ο 53χρονος έχει την ικανότητα για καταλογισμό. Υπό αυτές τις συνθήκες, τότε, αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να δίνει καθημερινά το παρών στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Ο 53χρονος που, μετά το τελευταίο περιστατικό, θα περάσει και τη σημερινή νύχτα στο κρατητήριο μέχρι να μεταφερθεί και πάλι αύριο ενώπιον των δικαστών του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, δηλώνει σε κάθε ακροαματική διαδικασία ότι αγαπάει και είναι ερωτευμένος με τη σύντροφό του, ενώ υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό λαμβάνει και αναπηρική σύνταξη.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.