Απεβίωσε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Λινός

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Δημητρίου Λινού, πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος απεβίωσε χθες 21-3-2024.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια σ’ όλη την οικογένειά του και ιδιαίτερα στον υιό του, πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, εφέτη, Χριστόφορο Λινό.

Όπως επισημαίνει η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της «ο αείμνηστος Δημήτριος Λινός με τις γνώσεις του και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό αγώνα της απονομής του Δικαίου».

Ο Δημήτριος Λινός γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, όπου και πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του. Το έτος 1957 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τον Ιανουάριο του έτους 1967 εισήλθε στο δικαστικό σώμα, επιτυχών πρώτος στο σχετικό διαγωνισμό και διορίστηκε Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Διήλθε όλους τους βαθμούς της Δικαιοσύνης και τον Ιούλιο του 2002 επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ τον Ιούλιο του 2003 επελέγη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Την 1η Ιουλίου 2006 αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, έχοντας υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη επί 40 έτη.

Κατά το έτος 1975 πρωτοστάτησε, με άλλους συναδέλφους, στην επαναλειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. και του προεδρείου της.

Ήταν μέλος επιστημονικών και πολιτιστικών εταιριών και είχε λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα και από τον Πρόεδρο της Λιθουανίας με το ανώτερο παράσημο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων του Ζαννή, του Χριστόφορου, που είναι Εφέτης, και του Στυλιανού – Μαρκέλλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 27-3-2024, ( 11 π.μ.) στο Κοιμητήριο Κηφισιάς (Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.