Από τον Παντελίδη, την Δώρα Ζέμπερη, την «βιτριολίστρια» και την Πισπιρίγκου: Οι πολύκροτες υποθέσεις του Απόστολου Λύτρα

Ένα «βαρύ» βιογραφικό και πολλές συμμετοχές σε πολύκροτες δίκες που τελευταία χρόνια έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο και έγιναν πρώτο θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συνθέτουν την επαγγελματική σταδιοδρομία του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

Ο 52χρονος πασίγνωστος ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας βρέθηκε σήμερα (17/06/2024) στην θέση κάποιων πελατών του κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο ποινικολόγος, τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και είναι αναμφίβολα από τα πρόσωπα που φιλοξενούνται συχνά στα τηλεοπτικά πλατό. Είναι ο δικηγόρος που έχει επιλεχθεί είτε από κατηγορούμενους, είτε ως νομικός σύμβουλος πολιτικής αγωγής.

Υπόθεση Παντελή Παντελίδη
Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 ο Παντελής Παντελίδης χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η οικογένεια του δημοφιλούς τραγουδιστή και οι δύο συνεπιβάτιδες της μοιραίας μαύρης Mercedes που καρφώθηκε πάνω στις μπάρες θα φτάσουν στα δικαστήρια. Ο Απόστολος Λύτρας θα αναλάβει δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντα τραγουδιστή.

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη
Ο Απόστολος Λύτρας συμμετείχε και στην υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη από έναν 58χρονο τον Οκτώβριο του 2017 στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η 32χρονη είχε πάει στο μνήμα ενός παιδικού της φίλου, ο οποίος έχει φύγει λίγους μήνες νωρίτερα από τη ζωή. Ο δολοφόνος της κατάφερε 14 μαχαιριές, ενώ η πρώτη από αυτή τη δέχτηκε πισώπλατα κι ενώ κάθονταν σε πεζούλι δίπλα από τον τάφο του φίλου της. Ο Απόστολος Λύτρας είχε αναλάβει την πολιτική αγωγή στην υπόθεση εκπροσωπώντας τον πατέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Η «βιτριολίστρια» της Καλλιθέας
Σχέδον τέσσερα χρόνια αργότερα ο Απόστολος Λύτρας θα αναλάβει δικήγορος στην λεγόμενη υπόθεση της «βιτριολίστριας της Καλλιθέας». Στις 20 Μαΐου του 2020 το πανελλήνιο θα συγκλονιστεί όταν η 34χρονη Ιωάννα Παλαιοσπύρου θα δεχθεί επίθεση με βιτριόλι την ώρα που πήγαινε στην εργασία της από την Έφη Κακαραντζούλα. Ο γνωστό ποινικολόγος θα αναλάβει την Ιωάννα Παλαιοσπύρου.

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο Απόστολος Λύτρας ήταν ο πρώτος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν το Μάρτιο του 2022 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Αργότερα η 33χρονη τότε γυναίκα κατηγορήθηκε και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της. Ο ποινικολόγος εκπροσώπησε τη μητέρα των δύο παιδιών για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς παραιτήθηκε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ενώ σε εξέλιξη είναι η ακροαματική διαδικασία για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Υπόθεση Κολωνού
Στην υπόθεση της μαστροπείας του Κολωνού ο Απόστολος Λύτρας έχει αναλάβει τη μητέρα της 12χρονης που βίαζε και εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος. Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού καταδικάστηκε για εκβίαση και απαλλάχτηκε από την κατηγορία για πορνογραφία. Σε πρώτη φάση είχε απαλλαχθεί και για την κατηγορία της μαστροπείας, όμως η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε έφεση και έτσι, αναμένεται να δικαστεί εκ νέου.

Υπόθεση Στάθη Παναγιωτόπουλου
Ο Απόστολος Λύτρας ήταν παρών και στη δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου για τις καταγγελίες της πρώην συντρόφου του περί reverge porn. Ο ποινικολόγος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 28χρονης, ενώ ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή κάθειρξης.

Συνήγορος θύματος ξυλοδαρμού αλλά και της κόρης του θύματος του ψευτογιατρού
Το 2022 ανέλαβε την εκπροσώπηση της συντρόφου του Θέμη Αδαμαντίδη η οποία είχε καταγγείλει το λαϊκό τραγουδιστή για ξυλοδαρμό, ενώ στην υπόθεση του 66χρονου «ψευτογιατρού» στο Κορωπί της Αττικής είχε αναλάβει την κόρη θύματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.