Από τον Βόλο στην Κρήτη για να παραλάβει την σορό του παιδιού του

Ο κύριος Χαράλαμπος συγκινείται… η φωνή του λυγίζει στη σκέψη ότι το πρωί της Πέμπτης, δούλευε σε απόσταση αναπνοής από τον 42χρονο που είχε ξεψυχήσει και την βαριά τραυματισμένη σύζυγό του και δεν τους είδε…
Είναι ο ένας από τους ανθρώπους που έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ζευγάρι που βρισκόταν στους θάμνους του ΒΟΑΚ για 5 μέρες, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

«Δουλεύαμε εδώ από κάτω, ακούσαμε μάλλον κάτι αλλα σε αυτό τον χωρο που να καταλάβουμε…»

Ο πατέρας του 42χρονου που πήγε από τον Βόλο στην Κρήτη για να παραλάβει την σορό του παιδιού του, έχοντας και την αγωνία του για τη ζωή της 32χρονής νύφης του, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνάει στο live news:

«Η γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν είναι καλά. Περιμένουμε μέρα τη μέρα κι εμείς…».

Η 32χρονη βρισκόταν για πάνω 100 ώρες πληγωμένη και αβοήθητη λίγα μέτρα από τον νεκρό σύζυγό της. Για 5 ημέρες, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, κάτω από βροχή και κρύο, με βαριά τραύματα είναι θαύμα πως κατάφερε να επιβιώσει.

«Είμαι πάρα πολλά χρόνια πλέον γιατρός, έχουν δει τα μάτια μου πολλά και ένα πράγμα θα σας πω, κανένας ασθενής δεν μοιάζει με κανέναν, τέλος. Είναι το τι μηχανισμοί άμυνας λειτουργήσουν, αυτό δεν το ξέρει και κανείς. Δηλαδή στην ιατρική δεν ισχύουν ούτε τα ποσοστά, ούτε τίποτα. Κατά 99% η γυναίκα δεν θα έπρεπε να ζήσει, εν τούτοις ζει και μας δίνει την δυνατότητα να παλέψουμε για τη ζωή της.»

Οι γιατροί δίνουν τον δικό τους αγώνα για να καταφέρουν να την κρατήσουν στη ζωή, με την κατάστασή της να κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη.

«Από τη στιγμή που είναι στη μονάδα είναι εξ ορισμού βαριά. Έχει χτυπήσει στο κεφάλι, έχει χτυπήσει στον θώρακα, έχει χτυπήσει στη κοιλιά και έχει και κατάγματα στα οστά. Θεωρείται πολυτραυματίας η κοπέλα. Είναι ακόμα σε καταστολή, είναι σε μηχανικό αερισμό, κοιμάται δηλαδή. Είναι κρίσιμη η κατάσταση της, δηλαδή θέλουμε δύο-τρία εικοσιτετράωρα να σταθεροποιηθεί να δούμε προς τα πού πάει.»

«Βρήκε το κινητό, αλλά δεν τους είδε»
Το ζευγάρι είχε να δώσει σημεία ζωής από την Δευτέρα το βράδυ. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε πάει στο Ρέθυμνο για να αγοράσει μια μηχανή με την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος να τους απαθανατίζει για τελευταία φορά, όπως βλέπετε και στις εικόνες.

Την Τρίτη το απόγευμα ένας οδηγός εντοπίζει στην εθνική οδό του Ρεθύμνου ένα κινητό. Σταματάει στην άκρη του δρόμου να το μαζέψει, αλλά δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ότι λίγα μέτρα από την συσκευή, ανάμεσα στους θάμνους κειτόταν η 32χρονη με τη ζωή της να κρέμεται από μια κλωστή. Μαζί με την σύζυγό του θεώρησαν ότι έπεσε από κάποιον διερχόμενο.

«Ενώ οδηγούσε το είδε και σταμάτησε και λέει κάποιου κυρίου έχει πέσει κάποιου ανθρώπου να το δώσω. Δεν κοίταξε κάτι άλλο δηλαδή. Όταν έφερε ο άντρας μου το βράδυ την Τρίτη το τηλέφωνο, ψάξαμε στο κινητό της κοπέλας για να στείλουμε να δώσουμε το τηλέφωνο και στείλαμε μήνυμα στου νεαρού το facebook για να του πούμε ότι βρήκαμε το τηλέφωνο και αν σας ανήκει να το πάρετε.»

Όταν την Τετάρτη ένας φίλος του ζευγαριού κάλεσε στο κινητό της 32χρονης και το απάντησε μια άγνωστη γυναίκα, όλοι άρχισαν να φοβούνται ότι κάτι κακό είχε συμβεί…

«Την άλλη ημέρα λοιπόν το πρωί, χτυπάει το τηλέφωνο της κοπέλας και ήταν κάποιος κύριος και ζήτησε τη Σβέντα. Λέω δεν είμαι η Σβέντα. Ο άντρας μου βρήκε χθες το τηλέφωνο στο δρόμο γυρνώντας από τη δουλειά του και αν μπορείτε να έρθετε να το πάρετε. Στείλαμε και χθες μήνυμα στον νεαρό και δεν μας έχει απαντήσει. Μου λέει θα επικοινωνήσω μαζί του και θα σας πάρω τηλέφωνο.»

Οι δύο ήμερες που χάθηκαν μέχρι να αρχίσουν οι φίλοι του ζευγαριού να τους ψάχνουν στην εθνική και να δηλωθεί η εξαφάνιση του 42χρόνου ήταν καθοριστικές για τη ζωή του.

Μιλώντας στο live news o ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή του 42χρονου ανέφερε ότι ο άτυχος άντρας ίσως να ζούσε αν είχε βρεθεί νωρίτερα.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του 42χρονου και της συζύγου του είναι συγκλονισμένοι με το δυστύχημα και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας και προσεύχονται να γίνει καλά η 32χρονή που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.