Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων «σύντομα» βλέπει η Γκάγκα

Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που επέστρεψαν σε επίπεδα της περασμένης άνοιξης έχει προβληματίσει τους ειδικούς που παρατηρούν την πορεία της πανδημίας αλλά και τους «σκληρούς δείκτες» για το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη για λήψη μέτρων.

Σύμφωνα, πάντως, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η κορύφωση του νέου αυτού κύματος κορονοϊού είναι κοντά. Η κυρία Γκάγκα επικαλέστηκε, μάλιστα, επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, οι οποίοι της μετέφεραν πως σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να φορούν μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός και κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσον αφορά τα συμπτώματα που εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες η Μίνα Γκάγκα είπε ότι είναι πιο ήπια από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και αφορούν κυρίως πυρετό και πονοκέφαλο.

Η κυρία Γκάγκα είπε, τέλος, για την τέταρτη δόση ότι η σύσταση αφορά μόνο μεγάλης ηλικίας πολίτες και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ξενοδοχείων καραντίνας για νησιά με αυξημένο ιικό φορτίο λέγοντας ότι αυτό εξετάζεται μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.