Αποκολλήθηκε το Blue Star Patmos

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αποκολλήθηκε το απόγευμα με τη συνδρομή ρυμουλκών το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos», το οποίο προσάραξε την Τετάρτη 30 Αυγούστου σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Νωρίτερα ειδικευμένοι δύτες είχαν πραγματοποιήσει νέα έρευνα στα ύφαλα του πλοίου, ενώ από εδώ και στο εξής οι εταιρείες ναυαγιαίρεσης που έχουν αναλάβει την όλη επιχείρηση θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εκ νέου επιθεωρήσεις με ειδικά συνεργεία, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς.

Από το «Blue Star Patmos» με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα.
Αφού εξετασθούν ολες οι παράμετροι, θα αποφασισθεί πότε το πλοίο θα μεταβεί σε ναυπηγείο στον Πειραιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.