«Αποθήκη» μαύρου χρήματος η θυρίδα της πρεσβυτέρας – Τους ένοιαζε κυρίως το ρευστό

Μετά τους ελέγχους των αρχών στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε σπίτια και δομές, τώρα ξεκίνησε και το “ξήλωμα” των κοντινών ανθρώπων του πατέρα Αντωνίου, οι οποίοι ήλεγχαν καίριες θέσεις στις δομές της ΜΚΟ.

Οι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή οι οποίοι απομακρύνθηκαν, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, από το ΔΣ και γενικά από την δομή είναι τρεις.

Είναι Ο 35χρονος που έχει καταγωγή από το Ιράκ, και είχε αναλάβει γενικός διευθυντής της «Κιβωτού», ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο “τιμωρός” της δομής καθώς υπάρχουν μαρτυρίες και αναφορές για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές από μέρους του προς τα παιδιά, και τέλος η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, που εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός αλλά ήταν και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

Χρήματα…παντού
Την ίδια ώρα, οι εξονυχιστικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, αποκάλυψαν τραπεζικούς λογαριασμούς του πάτερ Αντωνίου και της συζύγου του, Σταματίας Γεωργαντή με ποσά της τάξεως των 250.000 ευρώ. Παράλληλα σε κρύπτη σε χώρο του κτιρίου στον Κολωνό που διέμενε ο ιδρυτής και η πρόεδρος της Κιβωτού εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας άλλα 350.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο πατήρ Αντώνιος είχε αποταμιεύσει στο λογαριασμό της μισθοδοσίας του 96 ολόκληρους μισθούς, καθώς ο κληρικός για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχε κάνει ούτε μια ανάληψη. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στην εκπομπή Live News ότι οι Αρχές με τα μέχρι τώρα ευρήματα έχουν καταλήξει σε δύο βασικά συμπεράσματα:

«Βασική στόχευση του παπά Αντώνη και της πρεσβυτέρας ήταν η συγκέντρωση ρευστού, και ενώ έχουν βρεθεί πάνω από 270 ακίνητα στην ιδιοκτησία της ΜΚΟ δεν υπάρχει καμία συγκροτημένη πρόθεση εκμετάλλευσης αυτών από την ΜΚΟ».

«Αποθήκη» μαύρου χρήματος
Επίσης ένα άλλο κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής για το ξέπλυμα Χρήματος είναι ότι η θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή της πρεσβυτέρας λειτουργούσε σαν μία «αποθήκη» μαύρου χρήματος για διεκπεραίωση αφανών ενεργειών.

Πάντως τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν και άλλες εκκαθαρίσεις και επαναξιολογήσεις προσωπικού για άτομα τα οποία φαίνεται να έχουν γίνει αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές. Τέλος, το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» επιπλέον ζητά νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσει το έργο του.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά – Τσούτσα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.