Αποζημίωση 12.000 ευρώ για την κράτηση της Ηριάννας και του Περικλή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε μέρα από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή, επιδίκασε το πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην ΗΡΙΑΝΝΑΣ και τον Περικλή.

Οι συνήγοροί τους υποστήριξαν ότι η κράτησή τους, εκτός του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Όπως υποστήριξαν, η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο Διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο η Ηριάννα ήταν στη φυλακή.

“Τους έκοψαν τα φτερά” είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα. Τελικά το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.